A A A

Vizita de lucru în raionul Sîngerei

05/02/2018

Astăzi, 5 februarie 2018, conducerea Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a efectuat o vizită de lucru în raionul Sîngerei.

Vizita a avut ca scop întrevederea cu producătorii agricoli din r-nul Sîngerei, precum și cu reprezentanții autorităților, în vederea comunicării rezultatelor obținute în urma investițiilor efectuate pe parcursul anului 2017, perspectivele subvenționării pentru anul 2018 precum și sensibilizarea beneficiarilor de subvenții, cu privire la aplicarea materialelor de vizibilitate.

În acest context, în cadrul întrevederii, cu cei peste 60 de producători agricoli, au fost dezbătute și consultate rezultatele anului de subvenționare pentru 2017 cât și prioritățile pentru viitor ale AIPA. De asemenea, conducerea AIPA a vizitat Oficiul Teritorial din mun. Bălți, în contextul lansării campaniei de recepționare a dosarelor pentru anul 2018.

Totodată, în r-nul Sîngerei, reprezentanții AIPA, au vizitat un beneficiar de subvenții, ce deține o fermă zootehnică  de creștere a vacilor pentru lapte cu o capacitate de peste 100 de capete. Acest fermier a beneficiat de subvenții în valoare de peste 400 mii lei pentru extinderea afacerii. 

De menționat că vizitele de lucru se vor desfășura în toate raioanele Republicii, astfel, oferind o platformă pentru un dialog constructiv între producătorii agricoli și autorități, unde participanții vor aborda subiecte din domeniul subvenționării.

 

Amintim că, Regulamentul privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rurala fost aprobat, în ședință de Guvern, la 17 mai 2017, pentru o perioadă de 5 ani (2017-2021).

Direcția Relații externe, comunicare și raportare