A A A

Vadim Curmei, Directorul adjunct al AIPA a participat în cadrul Zilei Naționale a Vinului

08/10/2018

Directorul adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim Curmei, a participat la data de 6 octombrie 2018, în cadrul Zilei Naționale a Vinului, eveniment ce celebrează tradiţiile bogate ale vinificaţiei în Moldova.

Scopul manifestării a fost promovarea și consolidarea imaginii țării noastre ca un important stat vitivinicol, precum și atragerea investitorilor, turiștilor cu familiarizarea obiceiurilor, culturii și tradițiilor poporului nostru.

Astfel, peste 60 de producători autohtoni și-au expus colecțiile în cadrul celei de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

 

Dl Vadim Curmei a vizitat standurile vinificatorilor, pentru a discuta cu ei problemele cu care se confruntă la obținerea subvențiilor în sectorul dat, dîndu-le asigurări că AIPA le va oferi tot suportul necesar pentru înființarea noilor plantații de vii precum și implementarea tehnologiilor, ce să contribuie la modernizarea sectorului dat din Republica Moldova.

 

Direcția relații externe, comunicare și raportare