A A A

Tinerii și femeile fermieri din raionul Nisporeni au fost informați pe marginea Regulamentului privind acordarea plăților în avans

27/06/2018

În data de 26 iunie curent, reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), s-au întrunit în cadrul unei mese rotunde cu producătorii agricoli din raionul Nisporeni, discutând pe marginea Regulamentului privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans, Proiect pilot în cadrul Programului ENPARD .

Cu un cuvânt de deschidere la eveniment a venit președintele raionului dl Ghenadie Verdeș, menționând că domeniul agriculturii pentru raion constituie un sector primordial ce necesită a fi valorificat și dezvoltat, încurajând astfel, tinerii și femeile debutanți să se implice activ în procesul de depunere a dosarelor de obținere a subvenților în avans.

În acest context, reprezentanții AIPA au oferit producătorilor agricoli informații utile aferente subiectului sus menționat, discutând oportunitățile de finanțare acordate din partea statului prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, oferind șanse reale tuturor doritorilor de a-și lansa și dezvolta o afacere în mediul rural.

Producătorii agricoli din raionul Nisporeni au salutat inițiativa statului de a susține tinerii și femeile fermieri, privind lansarea unor afaceri la ei acasă.

Totodată, reprezentanții AIPA au îndemnat toți producătorii agricoli debutanți să beneficieze de asistența financiară oferită din partea statului, contribuind împreună la dezvoltarea sectorului agricol din RM.

 

Condițiile de eligibilitate și procedurile de accesare a Programului de acordare a plăților în avans pot fi vizualizate accesând: https://bit.ly/2Mivqyj

Direcția relații externe, comunicare și raportare