A A A

Rezultatele Campaniei de informare privind acordarea subvențiilor pentru anul 2020

31/01/2020

La 31 ianuarie curent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a desfășurat la Basarabeasca, Cahul, Cantemir, și Cimișlia ultimele seminare din cadrul Campaniei de informare privind oportunitățile de finanțare pentru anul 2020 prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural’’. 

Campania a avut ca obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli, reprezentanților autorităților locale despre posibilitățile de accesare a subvențiilor postinvestiționale, în avans pentru proiecte start-up, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural.

De menționat, că sesiunile de informare s-au desfășurat în toate raioane țării, fiind instruiți peste 2124 de producători agricoli, dar și 620 de primari, potențiali beneficiari de subvenții atât tradiționale precum și în avans.

 

În acest context, AIPA aduce mulțumiri tuturor celor implicați, și anume: partenerului ,,Moldova Agroindbank’’ pentru susținerea Agenției în cadrul desfășurării acestei ample campanii de informare la nivel național, Serviciilor teritoriale ale AIPA, reprezentanțiilor direcțiilor agricole din cadrul Consiliilor raionale, precum și producătorilor agricoli ce au dat curs invitației de a participa în cadrul seminarelor.

 

REAMINTIM: Mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii pentru anul 2020 constituie 1 miliard de lei, la care sprijinul financiar acordat unui producător agri­col în cadrul unui an de subvenționare, cumulativ pe toate măsurile nu va depăși suma de 5,0 mil. lei per be­neficiar, iar pentru grupurile de producători valoarea sprijinului financiar se majorează cu 50% din valoarea subvenției autorizate.

 

Serviciul relații externe și comunicare:

022 220 386