A A A

Reprezentanții MADRM și AIPA au participat la cel mai important eveniment agricol din România, târgul ,,INDAGRA – 2018’’

05/11/2018

În perioada 3-4 noiembrie curent, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Nicolae Ciubuc, însoțit de directorul adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim Curmei, au efectuat o vizită oficială în România, unde au participat la cel mai mare eveniment agricol, Expoziția Internațională ,,INDAGRA – 2018’’.  

În cadrul vizitei au avut loc întruniri cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, unde au fost împărtășite cele mai bune practici privind gestionarea fondurilor destinate dezvoltării agriculturii și mediului rural. Urmare a acestor întrevederi în perioada imediat următoare AIPA urmează să reîncheie cu AFIR Acordul Interinstituțional, ce va permite implementarea unor noi activități comune.

Relațiile de colaborare cu APIA și AFIR au fost dintotdeauna eficiente, demonstrând rezultate palpabile în urma Acordurilor ce au fost încheiate anterior, prin sprijinul oferit necondiționat din partea partenerilor din România.

Totodată, directorul adjunct al AIPA, a vizitat în cadrul târgului ,,INDAGRA’’ cele 14 companii din Republica Moldova,  inclusiv 5 grupuri de producători agricoli, prezenți pentru a patra oară cu cele mai calitative fructe și legume, având ca scop consolidarea relațiilor  cu actualii parteneri, precum și identificarea noilor piețe de desfacere.

 

De menționat că, târgul “Indagra” este cel mai mare eveniment din industria alimentară, organizat peste Prut, deja de 9 ani. Acest eveniment a avut loc la Centrul Expozițional “Romexpo”, cu o suprafață de  cca. 12 mii  metri pătrați, inaugurat în toamna anului trecut.

Direcția relații externe, comunicare și raportare