A A A

Reprezentanții MADRM și AIPA au efectuat o vizită de studiu la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), România

01/11/2018

În perioada 29-30 octombrie 2018, reprezentanții Ministerului Agriculturii, dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) au efectuat o vizită de studiu privind implementarea Sistemului Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi Sistemul de Identificare a Parcelelor Agricole (LPIS), în cadrul APIA România, București.

Vizita a avut ca scop de a prelua bunele practici, în vederea dezvoltării unui sistem similar în Republica Moldova pentru implementarea plăților directe ce sunt planificate începând cu anul 2020 conform art. 21 din Legea nr. 276 cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli.

 

În acest context, aducem sincere mulțumiri Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din România, pentru oportunitatea oferită reprezentanților MADRM dar și AIPA de a prelua cele mai bune practici în domeniile dezvoltării instituționale, precum și gestionării măsurilor de subvenționare conform principiilor Uniunii Europene.

Direcția relații externe, comunicare și raportare