A A A

Reprezentanții AIPA în vizită de studiu la Agenția de Plăți pentru Agricultură din Croația

14/03/2018

În perioada 12-16 martie curent, delegația Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), efectuează o vizită de studiu în vederea schimbului de experienţă privind aplicarea prețurilor de referință pentru calcularea subvențiilor, la Agenția de Plăți pentru Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală (PAAFRD) din Zagreb, Croația, organizată prin intermediul Instrumentului de Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii (TAIEX).

Agenda vizitei de studiu este una complexă şi vizează atât activităţi teoretice cât şi practice. Scopul vizitei este familiarizarea reprezentanţilor AIPA cu privire la elaborarea Registrului prețurilor de referință și utilizarea acestuia în procesul de autorizare a plățiilor. Participanților li se vor oferi îndrumări cu privire la întregul sistem de lucru din cadrul Serviciului de analiză  prețurilor de referință pentru echipamente, construcții și servicii. Cunoștințele dobândite de-a lungul vizitei vor spori dezvoltarea profesională a angajaților Agenției.

De menționat, că vizita de studiu se realizează în cadrul proiectului Comisiei Europene - TAIEX (Tehnical Assistance and Informational Exchange Instrument). TAIEX acordă suport instituțiilor publice în domeniul armonizării și implemntării legislației UE și facilitează schimbul practicilor de succes în cadrul Uniunii Europene. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a Republicii Moldova a ales Croația drept exemplu a practicilor de succes în domeniul aplicării prețurilor de referință privind calcularea subvențiilor, exprimând dorința de realizare a vizitei. 

Direcția relații externe, comunicare și raportare