A A A

Proiecte de renovare şi dezvoltare a localităților rurale finanțate din FNDAMR

20/06/2021

 

  Susținerea APL-urilor în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai și de muncă în localitățile rurale este una din misiunile Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Finanțare în avans a proiectelor dedicate dezvoltării mediului rural este acea pistă de relansare a vieții la sat. Acest fapt se demonstrează prin realizarea și darea în exploatare a diverse proiecte sociale care aduc plusvaloare le nivelul de trai a comunităților sătești prin sporirea calității vieții dar şi a bunăstării generale.

În context, astăzi, 20 iunie curent, directorul AIPA, Vadim CURMEI a participat la inaugurarea parcului din centrul satului Covurlui, r-nul Leova, situat pe o suprafață de 2,5 ha. Proiectul vizează crearea zonelor de joacă și recreere pentru toți locuitorii satului precum și amenajarea unui teren sportiv. Parcul va servi drept spațiu de odihnă și agrement pentru cei, 1612 de localnici.

Suportul statului, la realizarea proiectului, a constituit cca 584 mii MDL, sau până la 80% din valoarea obiectului investițional conform HG 476/2019 privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural din FNDAMR.

Reamintim, că anual din Fondul de subvenționare se alocă până la 15% pentru măsurile de sprijin dedicate edificării infrastructurii rurale, renovării şi dezvoltării localităților rurale dar și diversificării economiei rurale prin activități nonagricole.