A A A

Opt Grupuri de Producători vor beneficia de granturi în valoare totală de peste 2.6 milioane de dolari SUA

25/05/2020

Urmare ultimului apel anunțat în cadrul Programului de granturi ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” implementat de Proiectul MAC-P, au fost aprobate pentru finanțare 8 grupuri de producători, care vor beneficia de granturi în valoare totală de peste 2.6 milioane de dolari SUA.

Patru dintre grupurile de producători selectate sunt specializate în producerea fructelor, urmând să investească mijloacele obținute în construcția depozitelor frigorifice moderne. Alte două cooperative sunt producători de culturi nucifere – nuci, alune și migdale, care intenționează să-și modernizeze procesul de producere prin achiziționarea utilajelor de procesare și prelucrare. Totodată, au fost aprobate pentru finanțare primele două cooperative apicole – acestea au solicitat suport financiar pentru construcția complexelor de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albini. Valoarea maximă a unui grant constituie 350 mii dolari SUA, pentru care grupurile de producători trebuie să asigure co-finanțare de cel puțin 50 de procente din valoarea investiției eligibile.

 

În cadrul rundelor precedente ale Programului de granturi au fost finanțate 39 grupuri de producători, care au obținut resurse de grant în valoare totală de 10.9 milioane dolari SUA. Majoritatea grupurilor au investit în dezvoltarea infrastructurii frigorifice. Suplimentar, au fost realizate investiţii în uscătorii cu linii de procesare a prunelor, linii de sortare, unităţi de transport frigorific şi echipament specializat pentru procesarea alunelor şi migdalelor, linie de confecționare a lăzilor de carton.

Serviciul Relații Externe și Comunicare
022-220-386