A A A

Oficiul Teritorial AIPA din Cahul a susținut primele sesiuni de informare a producătorilor agricoli cu privire la pregătirea dosarelor de subvenționare pentru 2018 și aplicarea materialelor de vizibilitate

09/02/2018

În data de 7 și 9 februarie, curent, Oficiul Teritorial Cahul al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în parteneriat cu Consiliul Raional Cantemir şi AO “Fermer Agroinform” a organizat o serie de seminare de informare a producătorii agricoli din raioanele: Cantemir, Cahul, Taraclia și Vulcănești.

În cadrul seminarelor participanţii au fost informaţi despre rezultatele subvenţionării  pentru anul 2017, condiţiile şi modul de aplicare a materialelor de vizibilitate  pentru  investiţiile efectuate şi subvenţiile primite în anul 2017, precum şi despre modificările şi completările în Regulamentul de subvenţionare 2017-2021, aprobate în luna noiembrie 2017.

La evenimentele date au participat peste 100 de producători agricoli, specialişti ai Direcţiei Agricultură, Economiei și Relații Funciare din cadrul autorităților locale din Raionul Cantemir, precum și alte entități de resort.

Producătorii agricoli au demonstrat un interes sporit, privind condiţiile de subvenţionare la măsurile 1.2.-V; 1.2-S; 1.3 şi 1.4, adresând întrebări la care au primit răspunsuri detaliate. 

Reprezentantul AIPA a informat producătorii agricoli, cu privire la neconformităţile şi erorile depistate  în procesul de examinare a dosarelor  pe parcursul anului 2017, cu scopul de a responsabiliza producătorilor agricoli, beneficiari de subvenții, în vederea pregătirii dosarelor de subvenționare pentru anul 2018.

 

REAMINTIM:  Mărimea Fondului Național de Dezvoltare Agricolă și a Mediului Rural pentru 2018, constituie 900 mln. lei. În acest an vor fi acordate subvenții în avans, pentru proiecte start-up, inițiate de tineri și femei în afaceri, suma alocațiilor pentru acest an vor constitui circa 45 mln. lei, sau 5% din suma totală a Fondului. Acest Program la moment se află în stadiu de definitivare, urmând să fie implementat începând cu primăvara acestui an.

 

Direcția Relații externe, comunicare și raportare