A A A

Instruirea personalului AIPA privind plățile în avans conform metodologiei UE

29/05/2018

În contextul aprobării finale de către Guvern, a Regulamentului privind  plăților în avans, în perioada 29 – 31 mai curent, colaboratorii Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) vor fi instruiți în cadrul celei de-a treia sesiune, prin simulări referitoare la „Procedura de aplicare și aprobare a Plăților în Avans’’.

Scopul instruirilor este de a prelua și implementa cele mai bune practici europene, dar și de a dezvolta competențele personalului AIPA în vederea implementării plăților în avans, conform procedurilor și metodologiei UE.

Tematicile instruirilor în cadrul celor trei zile, vor viza subiecte ce ține de implementarea în ansamblu a proceselor generale privind procedura de aplicare și aprobare a plăților în avans, prin stimularea cazurilor selectate de proiecte investiționale, verificarea administrativă I și II, etc.

În acest context, instruirele privind condițiile și procedura de acordare a plăților în avans vor fi oferite de exeperții Twinning, astfel, împărtășindu-și experiența acumulată de-a lungul anilor cu privire la subiectul vizat.   

La sesiunea de instruire va participa colaboratorii Direcției administrare și aprobarea proiectelor, Direcției autorizare plați, Direcției verificare pe teren, Secției monitorizare și post inspecție, precum și reprezentanții Oficiilor  Teritoriale ale AIPA.

Astfel, în rezultatul instruirilor angajaţii AIPA îşi vor consolida cunoştinţele şi abilităţile, atât teoretice precum și practice, privind implementarea plăților în avans, înainte de începerea acordării acestora,  ceea ce ce va asigura prestarea serviciilor conform noilor proceduri și cerințe ale unei Agenții de Plăți UE.

 

Important:Regulamentul de acordare a plăților în avans pentru proiectele start-up a fost aprobat în ședința de Guvern, din 23 mai 2018. Regulamentul a fost elaborat în conformitate cu prevederile Legii de subvenționare, strategiei sectoriale și Legii cu privire la actele normative ale Guvernului.

Direcția relații externe, comunicare și raportare