A A A

Instruirea angajaților AIPA despre modul de depunere a declarației de avere și interese personale

21/02/2019

În contextul procesului de reorganizare a IP AIPA în autoritate administrativă, conducerea Agenției de Intervenției și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a venit cu inițiativa de a desfășura un curs de instruire pentru viitorii subiecți ai declarării averii și intereselor personale.

Astfel, astăzi, AIPA în colaborare cu Autoritatea Națională de Integritate (ANI), au organizat un curs de instruire privind declarația de avere și interese personale, avându-i ca formatori pe domnii V. Sochirca și V. Juravschi, reprezentanți ai Direcției de evaluare, prevenire și implementare a politicilor din cadul ANI.

Scopul acestui seminar a fost de a familiariza viitorii funcționari, aspecte privind completarea declarațiilor de avere, modalitatea de depunere electronică a acestor documente, precum și noțiuni de venituri, active, bunuri etc, respectând prevederile Legii nr. 133 din 17 iunie 2016 cu privire la declararea averii și intereselor personale. 

Suplimentar, reprezentanții din cadrul ANI a oferit suport metodologic angajaților AIPA, în vederea conștientizării conflictului de interese și incompatibilitățile, restricțiile și limitările funcționarilor publici.

 

Pe parcursul seminarului salariații AIPA au manifestat un interes sporit faţă de temele puse în dezbatere, implicîndu-se activ în ceea ce ţine de corectitudinea completării declarațiilor de avere, ducând astfel, la un dialog constructiv bazat pe întrebări și răspunsuri argumentate și concluzive. 

Direcția relații externe, comunicare și raportare