A A A

Instruire tematică “Integritatea profesională a agentului public” în cadrul AIPA

08/08/2017

Astăzi, 8.08.17, angajații aparatului central al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) au participat în cadrul seminarului de instruire “Integritatea profesională a agentului publicorganizat de Centrul Național Anticorupție.

Seminarul urmărește cultivarea integrității în sectorul public şi a climatului de toleranţă zero la corupţie în cadrul entităţilor publice.

În cadrul seminarului a fost prezentat cadrul național de reglementare, măsurile de asigurare a integrității, mecanismele de control a integrității în sectorul public, etc.

Potrivit Legii integrității nr. 82 din 25.05.17, Centrul Național Anticorupție este responsabil de aplicarea măsurilor de control al integrităţii în sectorul public, prin evaluarea integrităţii instituţionale, testarea integrităţii profesionale, și gestionarea cazierului privind integritatea profesională a agenţilor publici.

Seminarul a fost însoțit de numeroase întrebări acordate de angajații AIPA, precum: situațiile ce vizează cadourile, situațiile de conflict de interese, testarea integrității angajaților entităților publice, elaborarea codului de etică și deontologie al AIPA.

Menționăm că, conform Hotărârii de Guvern nr. 521 din 05.07.17 cu privire la constituirea Instituției Publice “Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură”, AIPA va trece de la statutul de autoritate administrativă, la cel de instituție publică.

 

Serviciul relații externe