A A A

Grupurile de producători – prioritatea și oportunitatea producătorilor mici și mijlocii

16/06/2017

Astăzi, 16.06.17, Nicolae CIUBUC, directorul Agenției de Intervenții şi Plăți pentru Agricultură (AIPA), în comun cu președintele interimar al raionului Nisporeni dl Ghenadie VERDEȘ și un grup de agricultori din Nisporeni au efectuat o vizită la unul dintre cele mai mari grupuri de producători CÎ „Fruitmol Group” din satul Sireți, raionul Strășeni.

Scopul deplasării a fost preluarea bunelor practici și informare a potențialilor fondatori despre perspectivele și beneficiile asocierii în cooperative, pentru atingerea obiectivelor economice comune sporite.

Cooperativa demnă de urmat, din raionul Strășeni, „Fruitmol Group” este specializată în creșterea prunelor și a investit circa un milion de dolari în construcția unei case de ambalare, sortare și procesare a fructelor uscate, inedită prin performanță tehnologică. Pe lângă subvențiile acordate de către stat, cooperativa a mai beneficiat și de 350 000 USD în cadrul programului de granturi  investiționale  ,,Acces la piețele de desfacere”  al  Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova, MAC-P.

Menționăm ca grupul de producători în anul 2016 a fost nominalizat la GALA AIPA ca „Cel mai de succes grup de producători agricoli”.

 

Serviciul relații externe