A A A

Gala Premiilor AIPA-2017

25/02/2017

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) sub patronajul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și în colaborare cu partenerii de dezvoltare din domeniul agriculturii, a organizat la 24 februarie 2017, prima ediție a ”Galei Premiilor AIPA”.

La eveniment au participat primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, deputați, miniștri, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, reprezentanți ai delegației Uniunii Europene și ai Ambasadei Austriei în R. Moldova, precum și alți oficiali.

Evenimentul a găzduitpeste 200 de producători agricoli, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în sectorul agricol, invitați din toate asociațiile de profil, reprezentanți ai companiilor și mediului de afacericare vin în sprijinul agricultorilor.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, gazda evenimentului a menționat importanța sectorului agricol în dezvoltarea economiei R. Moldova, sector care merită a fi apreciat și susținut.„Autoritățile statului și producătorii gricoli trebuie priviți în ansamblu, deoarece urmăresc același scop: contribuția la dezvoltarea sectorului agricol. Este absolut firesc și chiar necesar de a veni cu anumit omagiu și aprecieri atunci când se înregistrează succese în domeniu”. 

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a salutat inițiativa organizării acestui eveniment, prin intermediul căruia, autritățile pot aduce mulțumiri și aprecieri producătorilor agricoli, a căror performanțăconstituie o prioritate pentru Guvernul R. Moldova.

Evenimentul a fost susținut de partenerul general BC "Moldova Agroindbank" SA (MAIB), care are cotă de piață de peste 30% din tote creditele acordate în sectorul agricol și care va susține în continuare acest domeniu, cu perspective de dezvoltare. Totodată, MAIB acordă o atenție deosebita tinerilor antreprenori din sectorul rural, astfel încât peste 50% din proiectele de finanțare internaționale inițiate de tineri, au fost finanțate prin MAIB. 

 

Cele 16 premii au fost acordate pentru categoriile:

Tânărul fermier de succes” - GȚ “Scutaru Victor”, Edineț;

Inovații în agricultură” - SRL “Impex Business Grup”, Criuleni;

Cea mai de succes femeie-fermier” - GȚ „Serbusco Olga”, s. Grozasca, r. Ungheni;

Cel mai de succes grup de producători agricoli” - C΄Fruitmol Group”, s. Sireți, r. Strășeni;

Asociația de profil a anului” – Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, Chișinău;

Cea mai performantă livadă” - SRL „Elit Fruct”, s. Ustia, r. Dubăsari;

Cea mai performantă plantație de viță de vie” - SRL „Amv Grape”, s. Vadul lui Isac, r. Cahul;

Cea mai performantă plantație de pomușoare” - SRL „Carn-Cor”, s. Grimăncăuți, r. Briceni;

Cea mai performantă seră” - SRL „Agromaxer”, s. Onițcani, r. Criuleni;

Cea mai performantă fermă zootehnică” - SRL „OSV Auto”, s. Horești, r. Ialoveni;

Cea mai performantă investiție în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare” - CÎ „Fructbioimpex”, s. Costești, r. Ialoveni;

Cea mai cooperantă bancă în susținerea producătorilor agricoli” - Moldova Agroindbank;

Proiectul anului – finanțat de partenerii de dezvoltare” - Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P);

Jurnalismul agricol – pentru promovarea activă în sectorul agricol” - postului Agro TV Moldova;

Cel mai bun exemplu în agricultura ecologică” - SRL „AMG Kernel”, o. Soroca;

Cea mai activă vinărie în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare” - SRL „Bostavan”, o. Chișinău.

În cadrul evenimentului au fost prezentate istoriile de succes ale agricultorilor care au beneficiat de subvenţii acordate prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Premianții, nominalizați de un juriu specializat, au primit trofee, diplome și certificate de reducere oferite de compania General Asigurări.

AIPA felicită toți deținătorii premiilor urându-le succese în activitate, încurajându-i în dezvoltarea lor ascendentă, care nemijlocit contribuie la prosperarea întregului sector agricol din R. Moldova.

Totodată AIPA aduce mulțumiri tuturor partenerilor comerciali și informaționali, în mod special, partenerului media general, postului Agro TV Moldova, pentru buna organizare și mediatizare a evenimentului.

 

 Pentru a vizualiza galeria cu fotografii accesați: http://bit.ly/2nyXNfN, iar pentru a vizualiza video-ul accesați: http://bit.ly/2o0b6FJ

 

 

Serviciul relații externe