A A A

A doua reuniune a Comitetului de Supraveghere al Proiectului Twinning

29/06/2017

Astăzi, 29.06.17, în cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a avut loc cea de-a doua reuniune a Comitetului de Supraveghere al Proiectului Twinning: “Consolidarea capacităților şi competențelor Agenției de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură din Moldova în vederea administrării măsurilor de sprijin în domeniul Dezvoltării Rurale conform normelor și standardelor UE”.

În cadrul reuniunii au fost prezenți Liderii de Proiect, Consilierul Rezident de Twinning - Sonja Schalud, Managerul de proiect în cadrul Delegației UE în R. Moldova - Iva Stamenova, reprezentați ai AIPA - lideri pe componentele Twinning.

Obiectivul întrunirii a fost prezentarea Raportului trimestrial de implementare a proiectului, care oferă o imagine de ansamblu asupra activităților desfășurate în perioada 7 martie 2017 -  6 iunie 2017.

Astfel, în timpul celui de-al doilea trimestru de proiect, au fost desfășurate activități în cadrul Componentei 1, Componentei 2 și Componentei 3. Misiunile de experți au fost dedicate lucrului asupra temelor principale, împreună cu colegii de la AIPA.

De asemenea, s-au organizat reuniuni de experți, ateliere și instruiri de formare practică, pentru a explica metodologia europeană, pentru a împărtăși exemplele de bune practici din partea partenerilor de Twinning, dar și în vederea elaborării documentelor și procedurilor de gestionare eficientă a organizării AIPA, în conformitate cu practica UE.  

Grupurile de experți reprezentând consorțiul Twinning au efectuat misiuni pe termen scurt, în vederea realizării activităților planificate și au continuat evaluarea cadrului legal, ajustarea structurii organizaționale în conformitate cu normele și standardele UE, elaborând Manualul de Proceduri pentru sarcini orizontale în cadrul AIPA, precum și au inițiat elaborarea strategiei TIC.

În concluzie, în ceea ce privește restructurarea administrativă a AIPA, primii pași pentru respectarea și alinierea la cerințele UE, au fost întreprinși.

 

Serviciul relații externe