A A A

Doar pe parcursul unei luni au fost autorizate și virate pe conturile producătorilor agricoli, solicitanți de subvenții, peste 100 milioane lei

08/02/2018

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, de la începutul anului și până în prezent, suma totală autorizată la plată și deja trecută în conturile beneficiarilor,  reprezintă cca 100 milioane lei pentru un număr de 900 de solicitanți de subvenții.

Precizăm că 520 milioane lei pentru aproximativ 5000 de cereri de finanțare s-au plătit în 2017  iar diferența de cca 220 milioane lei sunt achitați din Fondul de Subvenționare 2018.

Statul sprijină prin subvenții construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc. Sunt stimulate afacerile tinerilor și femeilor antreprenori.

 

Reamintim că începând cu 1 februarie curent a fost dat startul recepționării cererilor de subvenționare pentru Campania din 2018. Perioada de recepționare a dosarelor de subvenționare va dura până pe 31 octombrie, curent.

Direcția Relații externe, comunicare și raportare