A A A

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dl Vadim CURMEI, a efectuat o vizită de lucru în satul satul Visoca, r. Soroca

02/06/2021

 

     În contextul monitorizării gradului de implementare a proiectelor post-investiționale în agricultură, astăzi, 2 iunie 2021, Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dl Vadim CURMEI a efectuat o vizită de lucru în satul Visoca, r. Soroca.

Conducerea AIPA a vizitat obiectul investițional implementat cu suportul surselor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului (FNDAMR), prin mecanismul subvenții pentru proiecte post-investiționale. Prin intermediul programelor de subvenționare Vita-Biofarm SRL a beneficiat de cca 3.5 milioane MDL, suport financiar care a permis fermierului să sporească șeptelul de bovine și la dezvoltarea condițiilor necesare pentru sporirea cantității și calității laptelui obținut.

Activitatea companiei 60 la sută este bazată pe fluxul obținut din subvenții. Acest lucru a favorizat modernizarea, mecanizarea și automatizarea proceselor tehnologice.

Investițiile subvenționate au fost redirecționate spre renovarea tehnologică a fermei prin achiziționarea echipamentelor pentru furajare, muls și păstrarea laptelui, precum și a softului de monitorizare a cirezii.                                                                                                                                                                                                                                             

 

                                                                                                                                                                                                                                      Serviciul Relații Externe și Comunicare 022-220-386