A A A

Directorul adjunct al AIPA Sergiu Batiușca a participat la Adunarea Generală a Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova

15/03/2019

Membrii Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova (FARM) dar și reprezentanții unor instituții de management s-au reunit ieri, 14 martie curent, pentru a discuta despre succesele dar și provocările anului 2018. Discuțiile au fost purtate în cadrul Adunării Generale a FARM, desfășurată la Chișinău.

În acest context, directorul adjunct al AIPA, Sergiu Batiușca, prezent la eveniment a relatat succint rezultatele procesului de subvenționare pentru anul 2018 în raport cu solicitanții de subvenții membrii ai FARM, menționând despre buna colaborare a AIPA cu FARM, îndemnând astfel membrii federației să contribuie la dezvoltarea unei agriculturi performante, prin implicare activă.

,,În anul 2018, 1117 producători agricoli sau 25,3% din totalul solicitanților de subvenții sunt membrii FARM acestora revenindu-le locul doi în topul solicitanților de subvenții. Totodată, membrii FARM lucrează peste 127 mii ha teren agricol și au solicitat subvenții în valoare de peste 202,0 mil. lei fiind deja achitată suma de peste 178,0 mil. lei’’, a subliniat directorul adjunct al AIPA, dl Sergiu Batiușca.

În încheiere, directorul adjunct al AIPA a exprimat speranța că mărimea Fondului Național de Devoltare a Agriculturii și Mediului Rural va spori, astfel încât să nu mai fie posibilă generarea datoriilor de la un an la altul.

La întrunire au participat conducerea și membrii Federației, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cît și ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Agenda adunării a inclus prezentarea raporturilor de activitate ale FARM pentru anul 2018, dezbaterea și adoptarea rezoluției Adunării Generale a FARM precum și expunerea problemelor cu care se confruntă producătorii agricoli – membrii ai FARM.

 

Amintim că, Federația Națională a Agricultorilor din Moldova deține peste 3000 de producători agricoli din toate raioanele ţării, oferind acestora consultanță în mai multe ramure aferente sectorului agroindustrial.

Direcția relații externe, comunicare și raportare