A A A

Delegația Comitetului pentru agricultură din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului Cehiei au efectuat o vizită de informare la AIPA

21/11/2019

Delegația Comitetului pentru agricultură din cadrul Camerei Deputaților a Parlamenului Republicii Cehe, condusă de dl Jaroslav FALTÝNEK a efectuat astăzi, 21 noiembrie 2019, o vizită de documentare în cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Scopul vizitei a fost documentarea privind activitățile Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, dar și ai altor actori implicați în dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova,în vederea intensificării relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

În debutul întrevederii, Directorul AIPA, Vadim Curmei, a mulțumit delegației din Cehia, pentru buna cooperare pe care AIPA a avut-o în cadrul Proiectului Twinning cu partenerii de dezvoltare din Cehia, în vederea consolidării capacităților şi competențelor Agenției, prin intermediul Proiectului Twinning, în scopul administrării măsurilor de sprijin din domeniul agricol conform normelor și standardelor UE.

Președintele Comitetului pentru agricultură din cadrul delegației cehe, dl Jaroslav FALTÝNEK a menționat că ,,agricultura și industria alimentară a Republicii Moldova trebuie să fie susținute și dezvoltate, devenind pe viitor un segment cheie pentru economia națională". Totodată, dl Faltynek a ținut să puncteze că vinurile din Republica Moldova sunt de o calitate foarte înaltă ce ar  putea crea o concurență reală pe piețele Uniunii Europene.

La finele întrevederii, ambele părți au dat asigurări că sunt la fel de interesate într-o cooperare cât mai eficientă pe viitor, în vederea consolidării relațiilor bilaterale, astfel, oferind sprijinul reciproc în vederea dezvoltării sectorului agroindustrial.

De menționat că Republica Cehă este unul dintre susținătorii țării noastre ai parcursului european, Republica Moldova fiind una dintre țările prioritare în lume care beneficiază de asistență oferită de Guvernul de la Praga. 

 

Relații externe și comunicare

 022-220-386