A A A

Circa 37 mil. de lei au fost autorizate spre plată producătorilor agricoli

07/05/2018

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, începând cu luna februarie și până în prezent, suma totală autorizată spre plată și deja trecută în conturile producătorilor agricoli,  constituie  cca.  37 milioane lei pentru un număr de 409 dosare. Cele mai active raioane la depunerea dosarelor sunt: Cahul, Dondușeni, Hîncești. Totodată, cele mai solicitate măsuri din partea producătorilor agricoli sunt pentru defrișarea plantațiilor multianuale, respectiv procurarea tehnicii și utilajului agricol convențional.

În acest context, pentru a informa producătorii agricoli despre principiile și modul de subvenționare, Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) împreună cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, au organizat, săptămânal, ședințe de lucru în teritoriu. În acest sens, au fost organizate vizite în 12 raioane ale țării unde au fost purtate discuții cu peste 800 de agricultori.

Precizăm că statul sprijină prin subvenții construcția de sere, înființarea  plantațiilor  multianuale, procurarea tehnicii agricole, sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc. Sunt stimulate afacerile tinerilor și femeilor antreprenori.

Reamintim că începând cu 1 februarie 2018 a fost dat startul recepționării cererilor de subvenționare pentru Campania din 2018. Perioada de recepționare a dosarelor de subvenționare va dura până pe 31 octombrie, curent.

Direcția relații externe, comunicare și raportare