A A A

Campania de informare în curs de desfășurare

06/06/2017

Campania de informare „Fii agricultor activ, depune cererea de subvenționare și poți obține sprijin financiar” continuă. Seminarele care s-au desfășurat în localitățile Soroca, Călărași, Ungheni, Comrat, Cimișlia, au întrunit producători agricoli din raioanele Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Basarabeasca, Ungheni, Călărași și Cimișlia.

Astăzi, 06.06.2017 a avut loc seminarul în raionul Comrat, fiind cel mai activ raion din Republică potrivit rezultatelor de subvenționare pe anul 2016, în context Dl Ciubuc a specificat activitatea acestui raion fiind una activă cu un număr mare de producători agricoli care sunt dornici de a împărtăși experiențele acumulate și de a veni permanent cu îmbunătățiri în domeniul lor de activitate.

Raportorii au informat peste 270 de producători cu privire la prevederile noi ale Regulamentului, care vin să susțină în mod special producătorii mici și mijlocii, totodată asigurând o transparență mai distinctă și o echitate corespunzătoare între solicitanți.

Totodată, în cadrul seminarelor, colaboratorii AIPA distribuie chestionare, care ulterior sunt completate de potențialii beneficiarii de subvenții, obiectivul fiind eficientizarea competențelor Agenției şi redresarea ulterioară a lacunelor depistate.

Amintim că, Campania de informare se derulează în perioada 25 mai – 13 iunie 2017, cu scopul de a pune la curent antreprenorii ce desfășoară activitate agroindustrială, cu noile măsuri de sprijin regăsite în Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural 2017-2021, cu modul de accesare a mijloacelor financiare și alte prevederi incluse.

 

Serviciul relații externe