A A A

Au fost semnate ultimele contracte de finanțare în cadrul proiectului “Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P)

18/02/2021

Urmare a ultimului apel anunțat în cadrul Programului de granturi ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” implementat de Proiectului “Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), au fost semnate pentru finanțare ultimele contracte cu două grupuri de producători, care vor beneficia de granturi în valoare totală de 700 mii dolari SUA. 

Ambele grupuri de producători fiind specializate în domeniul apicol – acestea au solicitat suport financiar pentru construcția complexelor de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albini.

 

De menționat, că de la început, prin intermediul proiectului MAC-P au fost înregistrate 64 grupuri de producători. În cadrul programului de granturi investiționale destinate grupurilor de producători, au fost debursate resurse de grant în valoare de 10,9 milioane dolari SUA, către 39 grupuri de producători agricoli.

 

Reamintim că, în cadrul proiectului sus menționat, grupurile de producători format din cel puțin 5 membri din domeniile horticol (cultivarea fructelor, nucilor și strugurilor), cel de colectare și procesare a laptelui și mierii, au avut posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de până la 350 mii dolari SUA.

 

Serviciul Relații Externe și Comunicare

 022-220-386