A A A

Atelier de lucru privind „Cooperare transnațională între autorităţi de aplicare a legii pentru întărirea activităţii de prevenire şi luptă împotriva fraudei cu fonduri europene acordate în domeniul agriculturii”

16/06/2017

Colaboratorii Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) au participat, în perioada 13-15 iunie curent, la un atelier de lucru cu genericul ”Activități frauduloase, săvârșite în Republica Moldova în domeniul agricol, cu accent pe subvențiile acordate în agricultură”, organizat în cadrul proiectului „Cooperare transnaţională între autorităţi de aplicare a legii pentru întărirea activităţii de prevenire şi luptă împotriva fraudei cu fonduri europene acordate în domeniul agriculturii”, aflat în implementare la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, România.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai celor cinci instituţii partenere implicate în proiect, din România (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj), Bulgaria (Direcţia Regională Silistra), Polonia (Poliţia Regională Olsztyn) şi Republica Moldova (Direcţia nr. 3 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii), precum şi specialişti din cadrul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură, Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie, şi Curţii de Conturi.

Scopul celor trei zile ale atelierului de lucru a fost de a asigura participanților un cadru care să le permită dobândirea de cunoștințe specifice cu privire la modul de lucru, de gestionare şi soluționare a infracțiunilor comise în domeniul agriculturii, în special cele în legătură cu subvențiile acordate în acest sector.

Reprezentanții AIPA, directorul N. Ciubuc, șeful Direcției Juridice D. Popovici și șeful Direcției Inspecții și Control pe Teren V. Sandu, au realizat prezentări privind activitatea direcțiilor conduse conform tematicii atelierului. Totodată, participanții au acumulat cunoștințe noi cu privire la legislaţia specifică aplicabilă, organizarea activităţii în domeniu, competenţele deţinute, strategia şi politicile vizate în acest sens.

Serviciul relații externe