A A A

AIPA stabilește noi relații de parteneriat cu companii acreditate de a presta servicii de consultanță și formare a producătorilor agricoli

05/06/2019

Astăzi, 5 iunie curent, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură  (AIPA), dl Vadim Curmei a avut o întrevedere de lucru cu Lucia Ușurelu, președintele AO „Pro Entranse”, în vederea stabilirii relațiilor de colaborare întru satisfacerea gradului de așteptare al solicitanților desubvenții în contextul pregătirii dosarului de subvenționare precum și a transferului de cunoștințe necesare în accesarea măsurilor de subvenționare. 

În cadrul ședinței, dl Curmei a relatat despre domeniile de subvenționare și a trecut în revistă principalele priorități ale AIPA pentru anul curent. Totodată, au fost stabilite direcțiile de parteneriat, privind identificarea constrângerilor, dar și a dificultăților cu care se confruntă producătorii agricoli, în special tinerii fermieri din Republica Moldova, în calea accesării surselor financiare.

Președintele AO „Pro Entranse”, dna Ușurelu, a invitat reprezentanții AIPA să participe în cadrul unui workshop, tematic ce are drept scop scoaterea în evidență a stimulentelor pentru asocierea producătorii agricoli în cooperative precum și încurajarea tinerilor să înceapă o activitate agricolă.  Evenimentul va avea loc în perioada 13-14 iunie curent, unde vor fi invitate și alte instituții de stat ce vor pune în discuții strategii de dezvoltare a cooperativelor  în țara noastră.

 

În încheierea discuțiilor, subiecții intrevederii au apreciat eforturile care sunt depuse în susținerea producătorilor agricoli și în comun vor  coopera eficient, în scopul sporirii competitivității și promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri din zonele rurale.

Serviciul relații externe și comunicare