A A A

AIPA a participat la Expoziția ,,Ziua Fructelor’’

12/07/2019

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a participat cu un stand informativ în data de 12 iulie curent,  la cea de-a II-a ediție a Expoziției Specializate în tehnică și inovații pentru pomicultură ”Ziua Fructelor”, eveniment ce a fost organizat de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ,,Moldova Fruct’’, desfășuat în livada super-intensivă a întreprinderii Fresh Time SRL, situată în localitatea Ordășeni, r-nul Telenești.

Președintele Asociației Moldova Fruct, dl Vitalie Gorincioi, gazda evenimentului a menționat că asociația își dorește că acestă expoziție să devină o tradiție, deoarece servește producătorilor agricoli din sectorul horticol, exportatorilor drept o platformă de discuții a problemelor din sector, dar și despre oportunități de dezvoltare a acestui domeniu cu potențial major pentru economia țării.

 

Cuvîntul de salut a fost oferit Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dnei Georgeta Mincu, mulțumind pentru prezență tuturor invitaților și a remarcat importanța sectorului horticol pentru țara noastră, acesta  înregistrînd o pondere tot mai înaltă în economia țării, cu o creștere dinamică a cantităților de fructe produse, dar și exportate, în diverse țări atât în UE precum și CSI.

Totodată, AIPA a participat în cadrul expoziției cu un stand informativ, unde reprezentanții Agenției a oferit potențialilor beneficiari de subvenții, informații privind măsurile de subvenționare, atât clasică dar și cele în avans, sfaturi utile în accesarea eficientă a mijloacelor financiare alocate din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

 În cadrul evenimentului, au participat peste 200 de pomicultori, procesatori și exportatori de fructe din toate zonele țării, inclusiv din stânga Nistrului.

 

AIPA  în colaborare cu Asociația Moldova Fruct ține să încurajeze toți  producătorii de fructe din Republica   Moldova, de a se implica activ, beneficiind de suport financiar oferit din partea statului.

Serviciul relații externe și comunicare