A A A

AIPA a participat la cea de-a doua ediție a Simpozionului Național „Dezvoltarea Durabilă a Mediului Rural”

12/12/2018

Marți, 11 decembrie  2018, directorul adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dl Vadim Curmei, însoțit de reprezentanții unor direcții de specialitate din cadrul Agenţiei au participat în cadrul celei de-a doua ediții a Simpozionului Național „Dezvoltarea Durabilă a Mediului Rural”, dedicat celei de-a 18-a aniversare de activitate a Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), ce a avut loc la București, România.

,,Acest simpozion are o importanță deosebită pentru instituția noastră, marcând 18 ani de la înființarea Agenției, în 28 septembrie 2000. Nu în ultimul rând, a constituit un prilej excelent să aducem mulțumiri tuturor partenerilor instituționali și sociali care sprijină în permanență procesul de accesare și de implementare a fondurilor europene, derulate atât prin SAPARD, cât și prin FEADR. a precizat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț CHESNOIU.

Prezent la eveniment, directorul adjunct al AIPA dl Vadim Curmei a menționat că ,,extinderea şi aprofundarea relaţiilor moldo-române, în ceea ce privește dezvoltarea sectorului agricol are o importanţă majoră pentru consolidarea poziţiilor fiecărei ţări şi implicit, pentru promovarea intereselor naţionale’’.

Totodată, dl Curmei a reiterat buna cooperare interinstituțională dintre AIPA și AFIR, ce au ca scop crearea cadrului pentru punerea în practică a sprijinului privind  construcţia instituţională în vederea managementului fondurilor europene de pre-aderare.

În cadrul simpozionului au fost acordate distincții beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală, care au realizat investiții în mediul rural, precum și instituțiilor care au acordat sprijin în derularea Programului.

La eveniment au participat înalți oficiali ai Parlamentului și Guvernului României, secretari de stat și directori din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și ai structurilor subordonate, reprezentanți ai mediului academic, instituții partenere, precum și partenerii sociali de tradiție care susțin agricultura și mediul rural din România.

Direcția relații externe, comunicare și raportare