A A A

AIPA participă la expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH - ediția de primăvară - 2019

13/03/2019

Peste 120 de producători din țară și de peste hotare participă la expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (ediția de primăvară) 2019, lansată astăzi la Centrul Internaţional Expoziţional “Moldexpo” din Chişinău. Expoziția este dedicată sectorului agroindustrial, fiind la cea de-a XXXVI-a ediție, având misiunea de a prezenta producătorilor agricoli cele mai noi mașini și utilaje pentru obținerea profiturilor din practicarea agriculturii.

Prezent la inaugurare, dl Vadim Curmei, directorul adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a subliniat că acest eveniment de importanţă naţională, oferă vizitatorilor tendinţele unei agriculturi eficiente precum şi realizările complexului agroindustrial. 

În acest context, AIPA participă în perioada 13-15 martie curent, în cadrul expoziției cu un stand informativ, unde reprezentanții Agenției vor oferi potențialilor beneficiari de subvenții, informații privind măsurile de subvenționare, atât clasică dar și în avans, sfaturi utile în accesarea eficientă a mijloacelor financiare alocate din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Expoziția se va desfășura, la Centrul Internaţional de Expoziţii Moldexpo, unde aveți ocazia să observați mașini moderne, utilaje, tehnologii, materiale și instrumente pentru sectorul agricol, din Republica Moldova, Italia, România, Bulgaria, Ucraina, etc.

 

Totodată, pe perioada desfășurării expoziției vor fi organizate seminare și conferințe, unde oameni de știință, experți din domeniu, vor aborda cele mai actuale și utile subiecte pentru a face agricultura mult mai atractivă și mai modernă.

Direcția relații externe, comunicare și raportare