A A A

AIPA participă în cadrul Expoziției internaționale specializate „MOLDAGROTEH”-2017

15/03/2017

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) participă în perioada 15-18 martie 2017 în cadrul Expoziției internaționale specializate de mașini, echipament și tehnologii pentru complexul agroindustrial „MOLDAGROTEH” (primăvară), ediția a XXXII-a.

Organizat de CIE „MOLDEXPO” SA, sub patronatul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, evenimentul va cuprinde seminare și mese rotunde cu diverse tematici care vor aduce la cunoștință agricultorilor noutăți din domeniul horticulturii, vinificației, producerii semințelor, tehnologiilor alimentare, prelucrării și însămânțării solului, eficienței energetice, etc.

Directorul AIPA, N. Ciubuc, a participat astăzi, 15 martie curent, la ceremonia oficială de deschidere a Expoziţiei. Totodată, în cadrul unui seminar informativ, dl Ciubuc a prezentat participanților noile prevederi și principii ale Regulamentului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2017, oferind în același timp vizitatorilor răspunsuri la întrebările vizând procesul de subvenționare.

De asemenea, în cadrul expoziției, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură participă cu un spațiu expozițional, unde reprezentanții Agenției vor oferi potențialilor beneficiari de subvenții, informații privind măsurile de subvenționare și sfaturi utile în accesarea eficientă a mijloacelor financiare.

În acest context, AIPA invită toți doritorii de a afla informații privind subvenționarea în agricultură, la standul AIPA în cadrul Centrului Internațional Expozițional ”MOLEXPO”.

Expoziția „MOLDAGROTEH” urmărește întrunirea a mai multor producători agricoli, asociații de fermieri, companii, instituții de cercetare și învățământ din domeniul agricol, care vor avea posibilitatea de a se familiariza cu o gamă mare de mașini și utilaje pentru automatizarea agriculturii, cu instrumente, produse de protecție a plantelor, fertilizanți, material semincer, diverse servicii pentru sectorul agroindustrial, care reprezintă cele mai recente tendinţe în domeniul tehnologiei şi agriculturii eficiente.

 

Serviciul relații externe