A A A

AIPA la Conferința Națională „Businessul Fructelor în Republica Moldova”

30/11/2017

AIPA  la Conferința Națională  „Businessul Fructelor în Republica Moldova”! 

Astăzi, 30 noiembrie 2017, în incinta Complexului Turistic Costești, raionul Ialoveni, a avut loc ediția ediția a III-a a conferinței naționale „Businessul Fructelor în Republica Moldova”, organizat de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” în parteneriat cu proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

La conferință au participat  experţi şi reprezentanţi ai instituţiilor naţionale şi internaţionale de cercetare şi a companiilor furnizoare de tehnologii din Moldova, Spania, Italia, Ungaria, Olanda şi România. În cadrul evenimentului, participanții, mai mult de 120 de producători de fructe, s-au familiarizat cu noile tehnologii de înființare a plantațiilor de fructe și soiurile cu potențial sporit pentru Moldova, inovații în combaterea bolilor şi dăunătorilor în plantațiile pomicole, inovații în tehnologiile de post-recoltare și procesare a fructelor, etc.

Directorul AIPA, dl Nicolae CIUBUC, a mulțumit tuturor agricultorilor pentru implicare și rezultate pozitive înregistrate, totodată a menționat că prin rezultatul colaborării, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Asociația „Moldova Fruct” tind spre îmbunătățirea continuă a procesului de subvenționare și dezvoltare a întregului sector agroindustrial.

 AIPA rămăne mereu deschisă pentru colaborare și apreciază inițiativele de dezvoltare  a  Businessul-ui  Fructelor în Republica Moldova!

 

Direcția relații externe, comunicare și raportare