A A A

AIPA invitată la evenimentul dedicat industriei producerii și procesării de carne – „CARNEEXPO GRILL” 2021

25/06/2021

 

  Directorul adjunct AIPA, Petru Tîmbur, a participat astăzi, 25 iunie curent, în cadrul unui eveniment dedicat industriei producerii și procesării de carne – „CARNEEXPO GRILL” 2021.

Sub genericul „Promovăm produsul și producătorul autohton”, evenimentul a avut ca obiectiv de a susține producătorii autohtoni și a spori dezvoltarea sectorului zootehnic în țara noastră.

În cadrul evenimentului, dl Tîmbur a vorbit despre oportunitățile de subvenționare a sectorului zootehnic prin prisma mai multor mecanisme de finanțare, precum, subvenționarea postinvestițională și în avans a proiectelor investiționale dar și a plăților directe pe cap de animal instituite prin HG 836/2020, condițiile de eligibilitate pentru subvenționare, valoarea investițiilor statului în sector, precum și despre importanța asigurării calității produselor și protecția consumatorilor.

La „CARNEXPO GRILL” au participat reprezentanți ai celor mai mari producători de carne din Republica Moldova și România, importatori și exportatori reprezentativi din domeniu, reprezentanți din domeniul HoReCa.