A A A

AIPA finanțează proiecte destinate sporirii condițiilor de trai ale populației din mediul rural prin FNDAMR

05/01/2021

La început de an, beneficiarii de subvenții în avans  pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural, și mai cu seamă, la renovarea și dezvoltarea localității rurale, vin cu exemple demn de urmat.  În context, directorul AIPA, dl Vadim Curmei, a vizitat primăria or. Sîngera pentru a asigura vizibilitatea proiectelor susținute și subvenționate de către stat.  

Proiectul finanțat prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) vizează procurarea tehnicii și echipamentelor moderne ce vor asigura întreținerea spațiilor verzi de odihnă și agrement dar și curățarea drumurilor localității pe timp de iarnă. Obiectivul general al proiectului, în valoare totală de peste 2 milioane lei, dintre care 1,4 milioane lei constituie subvenția în avans, prevede dezvoltarea durabilă a localității prin crearea unui mediu favorabil de trai pentru localnici.

Fondurile nerambursabile în proporție de 80% la sută asigură autoritățile locale de nivelul întâi să-și realizeze strategiile locale de dezvoltare, beneficiarii finali fiind locuitorii comunelor/satelor din Republica Moldova.

Menționăm că pentru măsurile aferente îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural sunt atribuite 15% anual (sau 5% per măsură) din FNDAMR.

NOTĂ: AIPA atenționează doritorii de a participa în cadrul apelului aferent depunerii proiectelor de dezvoltare rurală că campania de recepționare a cererilor de plată este activă până la data de 27 ianuarie inclusiv.

 

Serviciul Relații Externe și Comunicare

 022-220-386