A A A

AIPA a continuat realizarea Campaniei de informare în rîndul fermierilor din r-nul Criuleni

06/04/2018

În data de 5 aprilie 2018, Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dl Nicolae Ciubuc, împreună cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Liviu Volconovici, au efectuat o vizită de lucru în raionul Criuleni.

Scopul evenimentului a fost de a discuta cu producătorii agricoli despre lansarea campaniei lucrărilor de primăvară, provocările în domeniu, precum și aspecte privind procesul de subvenționare a agricultorilor pentru anul curent.

În contextul discuțiilor, directorul AIPA, N. Ciubuc a menționat că suma totală a investițiilor efectuate în r-nul Criuleni în diverse domenii ale agriculturii a constituit circa 186 mil. lei, iar contribuția FNDAMR în stimularea acestor investiții au constituit aproximtiv 26 mln. lei, pentru 119 cereri depuse din partea fermierilor din acest raion. Cele mai relevante investiții au fost efectuate pentru stimularea producerii legumelor și a fructelor pe teren protejat, dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare, procurarea tehnicii și utilajului agricol contravențional, etc.

De asemenea, directorul AIPA a menționat despre valoarea totală a subvențiilor oferite de la începutul anului curent și despre procedura de depunere on-line a cererii pentru obținerea subvențiilor.

„În luna februarie am lansat campania de colectare a cererilor pentru oferirea subvențiilor. Până în prezent, au fost achitate subvenții în valoare totală de cca 15 mln lei. Din luna iunie 2018, cererile pentru subvenționare vor putea fi depuse și on-line”, a subliniat Nicolae Ciubuc.

Totodată, conform agendei directorul AIPA împreună cu Ministrul Agriculturii au vizitato seră de creștere a căpșunilor și alta de creștere a legumelor din raion.

Direcția relații externe, comunicare și raportare