A A A

AIPA certificată la standardul ISO 37001:2016

11/03/2019

Urmare a implementării sistemului de management anti-mită, la 6 martie 2019 Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a fost certificată la standardul de management anti-mită ISO 37001:2016, privind administrarea resurselor fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural și resursele partenerilor de dezvoltare alocate spre administrare și realizarea măsurilor de intervenție aferente sectorului agricol.

Certificatul ISO 37001:2016 se bazează pe principiile sistemului de management anti-mită care include adoptarea unei politici și a unor proceduri de combatere a corupției, detectarea și lupta împotriva mituirii, prin conformarea legilor anti-mită dar și angajamentelor voluntare aplicabile domeniului de activitate.

Scopul obținerii certificatului sus menționat este de a confirma potențialilor și actualilor beneficiari de sprijin financiar, partenerilor de dezvoltare și donatorilor externi, capacitatea instituției de a administra corect și transparent fondurile transmise în gestiune.

În acest sens AIPA își asumă angajamentul de a îmbunătăți continuu sistemul de management anti-mită care impune o cultură de toleranță zero față de mită.

 

Pentru a vizualiza documentele privind sistemul de management anti-mită, accesați link-ul: http://aipa.gov.md/ro/content/certificate-iso

Direcția relații externe, comunicare și raportare