A A A

AIPA – înregistrată ca operator de date cu caracter personal

26/02/2019

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, începând cu data de 22 februarie 2019, a fost înregistrată oficial de către Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal, întru realizarea prevederilor Programului de dezvoltare strategică pentru anii 2018-2020 dar și a Planului de activitate pentru anul 2019.

Obiectivul principal al înregistrării Agenției ca operator de date cu caracter personal, prevede asigurarea integrității dar  și confidențialității datelor cu caracter personal, procesate de AIPA, atât în  cadrul prelucrării manuale precum și a sistemelor informaționale, respectând în acest sens prevederile Legii nr. 133 din 8 iulie 2011 cu privire la protecția datelor cu caracter personal. 

În acest context, AIPA colectează datele cu caracter personal,ce le prelucrează în scopuri precum implementarea tehnică, implementarea financiară dar și monitorizarea FNDAMR, astfel, asigurând îndeplinirea obligațiilor privind gestionarea resurselor financiare în raport cu autoritățile de management de la nivel central.

 

Totodată, acest pas include cerinţe şi reguli pentru protecţia datele cu caracter personal, sistemelor şi proceselor IT împotriva acţiunilor deliberate care pot provoca pagube materiale sau încălcarea legislației naționale. 

Direcția relații externe, comunicare și raportare