A A A

AIPA a întrunit în ședință de totalizare asociațiile de profil

27/12/2017

Astăzi, 26 decembrie curent, asociațiile de profil au fost întrunite în ședință de totalizare de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

În cadrul ședinței, directorul AIPA, Nicolae CIBUC, a prezentat rezultatele subvenționării pentru anul 2017, a totalizat obiectivele realizate în anul curent și a trasat prioritățile pentru anul 2018. Pe durata prezentării, directorul AIPA a comunicat date statistice pentru a evidenția dinamica procesului de subvenționare din ultimii ani.

De asemenea, în cadrul ședinței, au fost discutate problemele care apar din partea producătorilor agricoli în vederea accesării subvențiilor, prin nerespectarea cerințelor și condițiilor din Regulamentul de subvenționare, precum și dificultățile cu care se confruntă agricultorii la accesarea creditelor, necesitatea de a subvenționa construcția stațiilor de epurare, și alte aspecte.  

Totodată, dl N. CIUBUC a prezentat dosarele respinse pe asociații și a specificat motivul respingerii acestora de către AIPA, în vederea scăderii, pe viitor, a numărului de dosare respinse. În acest context, menționăm că, numărul de dosare respinse în 2017, a scăzut cu peste 50% față de numărul de dosare respinse în 2016. Acest fapt se datorează atât eforturilor depuse de colaboratorii AIPA în comunicarea cu beneficiarii, cât și creșterii experienței și responsabilității producătorilor agricoli”, a precizat dl CIUBUC.

Directorii asociațiilor de profil au interacționat cu conducerea AIPA, dar și cu Secretarul General de Stat al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu și Secretarul de Stat al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca, venind cu constatări privind activitatea de subvenționare pe domeniile de profil, precum și cu noi propuneri de modificare a Regulamentului de subvenționare, întru eficientizarea procesului de subvenționare.

La finalul ședinței, directorul N. CIUBUC a apreciat rezultatele obținute prin eforturile comune depuse de către AIPA și asociațiile de profil și a invitat asociațiile pentru a colabora la fel de productiv și pe viitor.

Direcția relații externe, comunicare și raportare