A A A

Agenție de Intervenție și Plăți pentru Agricultură la ”MOLDOVA BUSINESS WEEK 2017”

03/10/2017

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a participat astăzi, 3 octombrie curent, la ”MOLDOVA BUSINESS WEEK 2017” organizată de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Săptămâna business-ului din Moldova, aflată la a 4-a ediție, este cel mai mare eveniment național dedicat mediului de afaceri din Republica Moldova care întrunește pe o platformă comună investitori locali și străini, autorități, finanțatori, importatori și exportatori din principalele sectoare ale economiei.

Scopul evenimentului este de a integra două componente esențiale ale economiei naționale – investiții și export, prin intermediul sesiunilor B2B şi platformelor de conexiune directă cu furnizorii locali.

În acest context, în cadrul sesiunii a II-a ce a vizat oportunitățile sectorului agroalimentar din Moldova, Directorul AIPA, Nicolae CIUBUC, le-a comunicat participanților oportunitățile de dezvoltare din segmentul agroalimentar prin prisma măsurilor de subvenționare, precum și date statistice privind realizarea fondului pe domenii specifice, menționând impactul semnificativ asupra dezvoltării sectorului agroindustrial din Republica Moldova.  

În cadrul sesiunii dedicate sectorului agricol, printre invitații speciali care au onorat cu prezența sa evenimentul, au fost ex-miniștri ai Agriculturii – Vitalie GORINCIOI, Vasile BUMACOV și Ion SULA.

Evenimentul le oferă participanților reuniuni de afaceri, printre care forumuri, conferințe, workshop-uri, vizite de studiu la producători agricoli, întâlniri cu manageri de companii și asociații de business, care vin cu recomandări privind soluțiile de succes în afaceri. Astfel, participanții au posibilitatea de a comunica și interacționa cu potențialii parteneri în cadrul sesiunilor formale de business și networking.

Direcția relații externe, comunicare și raportare