A A A

Începând de săptămâna viitoare producătorii agricoli pot să se înscrie la programele de instruire profesională

21/07/2017

Astăzi, 21 iulie 2017,  s-au întrunit într-o ședință de lucru reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și ai Companiilor de consultanță recunoscute de MAIA în vederea prestării serviciilor de consultanță și formare în cadrul Măsurii 5.

Ședința de lucru a avut drept scop clarificarea și elucidarea unor momente neclare atât pentru companiile de consultanță cât și pentru potențialii beneficiari de subvenții, în cadrul Măsurii 5 ”Servicii de consultanță și formare”. Totodată, s-a pus accent pe stabilirea priorităților în predarea modulelor specifice domeniilor de activitate și a investițiilor efectuate, precum și a procedurilor corecte și transparente de instruire a producătorilor agricoli.

În context, dl Ușurelu, viceministru al MAIA și dl Ciubuc, director AIPA au dat explicații detaliate tuturor neclarităților și întrebărilor aferente subiectului discutat și au trecut în revistă necesitatea instruirilor producătorilor agricoli, nu doar fiind ca o cerință a Proiectului ENPARD ci și o necesitate de dezvoltare profesională și de acumulare a cunoștințelor necesare pentru a dezvolta o agricultură performantă.

În urma discuțiilor s-a convenit, ca începând cu săptămâna viitoare, companiile de consultanță să demareze procesul de instruire necesar certificării solicitanților de subvenții. Instituțiile de formare vor fi responsabile de buna desfășurare a acestora în vederea eliberării certificatelor ce atestă participarea la cursurile de instruire a producătorilor agricoli cu un număr total de 24-40 de ore conform cerințelor Regulamentului privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor fondului național la Măsura 4 și submăsurile 1.1, 1.2, 1.4, 1.5, 1.6, 2.4, 2.5.

Astfel, toți solicitanții sunt îndemnați sa apeleze la companiile prestatoare de servicii de consultanță și formare a producătorilor agricoli atestate de către MAIA, în vederea obținerii instruirilor necesare. Lista acestora o găsiți accesând următorul link: http://bit.ly/2uIZflT

 

Serviciul relații externe